Kläder för flygresan

Att packa inför resan kan vara en hel vetenskap, och även om man flera veckor i förväg planerar vad det är som ska packas ner i väskan kan det vara lätt att glömma bort de kläder som man faktiskt har på kroppen. De räknas också till packningen och man bör se till att lägga lite tid på att fundera på vad man ska ha på sig på flygplanet, speciellt när det gäller långflygningar där det är viktigt att man är bekväm under de många timmar som man ska sitta på flyget.

Temperaturen ombord på flyget kan ofta växla mycket. På startbanan kan det vara varmt och uppe i luften kan det vara kyligt och dra kallt. Det kan därför vara bra att välja att resa i plagg av material som andas, som till exempel bomull, silke, merinoull eller microfiber. Dessa material håller en sval och torr när det är varmt och varm och behaglig när det är kyligare, och på så sätt slipper man ta av och på sig kläder eller byta om. Kläder av bra kvalitet skrynklar inte heller lika lätt vilket kan vara bra då man ser fräschare ut när man stiger av planet.

Det handlar givetvis mycket om att vara bekväm på resan, så det man i första hand ska tänka på är att man själv ska trivas i kläderna. Det man inte bör göra är att försöka klä sig snyggt eftersom det ofta betyder kläder av det obekvämare slaget som inte är så roliga efter tio timmar på planet. Skor som är enkla att ta av och på är bra så att fötterna slipper vara instängda hela resan och man enkelt kan ta på sig skorna om man till exempel ska gå på toaletten. Om man flyger med barn bör man ha med sig ombyte till barnen då det kan vara lätt hänt att det spills eller sker andra olyckor.

Du kan hitta både snygga och bekväma kläder på www.majsans.com och är du osäker kring reglerna för handbagage m.m. så finns en bra guide hos Transportstyrelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *